Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Bizans oyunları 620 binde kaldı!

Seyircisine kahkaha tufanı yaşatma vaadiyle vizyona giren 'Bizans Oyunları', iddialı senaryosu(!) ve yetenekli kadrosuna rağmen gişede hüsrana uğradı. Gani Müjde, GÜNAYDIN Gazetesi'nden İlker Gezici'ye verdiği röportajda "Gani Müjde film yapıyorsa, adı ne olursa olsun buna gelecek 1.5-2 milyon seyirci vardır" demişti. Bence, Gani Müjde'nin adı değil de; Tolgahan Sayışman'ı ilk defa komedide izleme fikri ve Murat Dalkılıç'ın muhteşem oyunculuğu 620 bin 380 seyirci getirdi. Şimdi ben sektörün büyüğü Gani Müjde'nin sözüne bir daha inanır mıyım? Nerede bu seyircinin geri kalanı? Gişe tahmini tutmayan yapımcı ya da oyuncunun dramı konu edilmesin artık. Mesela samimi bir şekilde 'Filmimiz inşallah hak ettiğini bulur' ve 'Gişeye seyirci karar verir' gibi cümleler kurulsa daha çok seyirci çeker. Ben yapımcı ve oyuncuların bu mütevazılığına karşılık fazla bilet alır giderim. İddialı gişe tahminleri artık seyirciyi çekmiyor, aksine 'Hadi bakalım izlemeyelim de bu rakamı yapabilecek mi görelim' dedirtiyor. Artık büyük lokma yiyelim büyük laf etmeyelim, öyle değil mi?

SİNEMASEVER TARTIŞMASI
Sosyal medyada keşfedilen ve ilk filmi 'Ali Kundilli' ile 500 bin kişiyi sinema salonlarına çeken Cem Gelinoğlu'nun 'Ali Kundilli 2' adlı yeni filmi bu hafta izleyiciyle buluştu. İkinci filmde kadroya dahil olan Hakan Bilgin ile film üzerine konuşurken "Sinemaseverler ne bulacak bu filmde?" dedim, "Niye ayırıyorsun insanları. Sinemasever olmayanlar da izlesin filmimizi" dedi. Tabii ki izlesin isteriz, böylece sinema izleyicimiz artsın, herkes sinemasever olsun. Ancak sinemasever entelektüel bir kelimeymiş de bizim haberimiz yokmuş. Bu kelimeden kimse korkmasın, alt metninde derinlikler aramasın; sinemaya giden herkes sinemaseverdir. Bilgin, sinemasever kelimesiyle ilgili çekincelerini şöyle özetledi: "Sinemasever kelimesi, bizim insanımızın gözünü korkutuyor biraz, 'Aman bu filme gitmeyelim' diyebilirler." Ardından da "Filmimizi herkes izlesin" dedi. "Sanki 'İzlemesinler' diyormuşum gibi davranmaz mısınız?" dedim. Komik bir tartışmaya dönüştü ama ben sinemaseverlerime bir filmi tavsiye ediyorsam bu kimsenin gözünü korkutmasın!

105 MİLYON DOLAR
Son yılların en başarılı aksiyongerilim filmleri arasında yer alan 'Kod Adı: Olympus' filminin devam niteliğindeki 'Kod Adı: Londra' nihayet vizyona girdi. İlk filmde 70 milyon dolar bütçeyle çekilen film, devam filminde üzerine 35 milyon dolarlık aksiyon sahnesi ekleyerek bütçeyi 105 milyon dolara çıkardı. 'Kod Adı: Londra' özellikle başarılı patlama sahnesi nasıl çekilir merak edenlere, türün meraklılarına şiddetle tavsiye edilir. Başrollerini Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman ve Melisa Leo'nun paylaştığı filmin yönetmen koltuğunda Babak Najafi oturuyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA